Cei mai importanti oameni din business, politica si administratie sunt la Conferintele Green Report.
Isi impartasesc experientele, aduc unghiuri de abordare diferite, propun viziuni noi, stabilesc colaborari, incep proiecte. Totul, intr-un spatiu neconventional, departe de birourile standard si salile de sedinta clasice.
Programul este în curs de stabilire.
Calitatea costă, iar asta o știm cu toții. Câți dintre noi înțeleg însă de ce un kilogram de castraveți bio poate ajunge și la 20 de lei, în timp ce kilogramul în supermarket nu depășește 4 lei? Se poate și ieftin, și bun? Cum putem avea acces la hrană de calitate, la un preț rezonabil raportat la puterea noastră de cumpărare? Vom încerca să aflăm în cadrul a două dezbateri între producători, pe de o parte, și autorități, respectiv retaileri, pe de cealaltă parte.
SPEAKERI:
▪ Mihai VIȘAN, Secretar de Stat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
▪ Dorin ENACHE, Directorul Executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a Județului Brașov
▪ Gheorghe ALBU, Vicepreședintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)
▪ Ben MEHEDIN, Expert în lanțuri alimentare și întreprinderi agricole în cadrul Fundației ADEPT
SPEAKERI:
▪ Viorel BUDA, Vicepreședintele Cooperativei „Țara Mea”
▪ Valer HANCAȘ, Manager Corporate Affairs și Comunicare al Kaufland România
▪ Paul Silviu ANGHEL, Director General Direcția Generală Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană din Autoritatea pentru protecția consumatorului (ANPC)
▪ Monica STROE, Antropolog specializat în antropologia alimentației
Românii cheltuie 25%-30% din venituri pe mâncare. Potrivit statisticilor globale, aruncă apoi un sfert din ceea ce cumpără. Irosesc astfel bani pe care i-ar putea investi în îmbunătățirea calității alimentelor cumpărate. În această a doua parte, vom încerca să vedem ce putem face noi, consumatorii, pentru a mânca mai bine și mai ieftin. Despre risipă alimentară și metode alternative de a ne procura hrana de calitate vom discuta atât cu consumatorii, cât și cu specialiștii. Apoi, vom încerca să aflăm cum ne poate tehnologia ajuta să evităm risipa.
SPEAKERI:
▪ Elena DINU, Specialist în risipă alimentară în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale
▪ Sorin IORGA, Cercetător în cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București
▪ George BĂDESCU, Director Executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România - AMRCR
▪ Gabriel SESCU, Președintele Asociației Banca pentru Alimente
SPEAKERI:
▪ Adrian MOISA, Manager JetRun
▪ Ioana CHICET-MACOVEICIUC, Blogger Prințesa Urbană
▪ Nadia DEBS, Co-fondator aplicația Tummy
Lista speakerilor este în curs de stabilire.
Ia-ți informația din cel mai bun mediu.