Cei mai importanti oameni din business, politica si administratie sunt la Conferintele Green Report.
Isi impartasesc experientele, aduc unghiuri de abordare diferite, propun viziuni noi, stabilesc colaborari, incep proiecte. Totul, intr-un spatiu neconventional, departe de birourile standard si salile de sedinta clasice.
În urmă cu un an, statele membre ale UE au aprobat un set de măsuri ambițioase pentru ca legislația UE în materie de deșeuri să fie adecvată pentru viitor, ca parte a politicii UE mai ample privind economia circulară. Statele sunt obligate să ia măsuri care favorizează prevenirea, reutilizarea și reciclarea decât depozitarea și incinerarea, pentru a se menține pe calea către o economie circulară. România a implementat două măsuri esențiale pentru dezvoltarea economiei circulare: sistemul garanție-depozit și sistemul PAYT. Însă cât de binesunt implementate aceste sisteme? Care sunt dificultățile întâmpinate și care sunt propunerile de îmbunătățire? Cât sunt de pregătiți producătorii și comercianții? Este nevoie de un nou OTR? Care sunt costurile?
La nivel european, cele mai importante companii abandonează treptat modelul economic linear și gravitează spre economia circulară. Potrivit mai multor studii, companiile pot obține economii impresionante prin adoptarea atributelor economiei circulare și, în același timp, își asigură oportunități de venituri prin atragerea a mai multor clienți care caută produse și servicii care se aliniază obiectivelor de durabilitate. Însă ce presupune această tranziție? Care este impactul economie circulare asupra consumatorilor? Cum contribuie finanțarea privată la investițiile în economia circulară?
Ia-ți informația din cel mai bun mediu.