Primăria Capitalei așteaptă din partea Guvernului semnalul pentru demararea procedurilor pentru lucrările la stația de tratare termică a deșeurilor, a declarat, marți, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea,în cadrul conferinței Circular 3.0, realizată de Asociația Green Revolution în partenerat cu Ministerul Mediului.

 

Au fost mai multe analize si studii realizate de specialiști și reprezentanți ai mediului academic și univeristar care au mers către acastă soluție. Ea a fost pregătită din anii anteriori, dar, din nefericire, nu s-au făcut și pașii concreți înainte. Așteptăm un semnal de la Guvern, care am înțeles că acum realizează ultimele analize, și suntem pregățiți cu ceea ce este necesar”, a declarat Gabriela Firea.

Cât va costa incineratorul de deșeuri al Capitalei

Potrivit declarațiilor primarului general, stația de tratare termică va avea o capacitate de până la 350.000 de tone de gunoi pe an, iar tipul de lucru va fi de 8.000 de ore pe an.

Valoarea proiectului se ridică la 250 de milioane de euro.

Suntem acum într-o corespondență permanentă cu Ministerul Mediului și Ministerul Fondurilor Europene pentru implementarea acestui proiect pentru care Romania are deja rezervată aceasta sumă la capitolul Mediu”, a explicat primarul general.

Bucureștiul trebuie să aibă în funcționare, până la finele anului 2022, un incinerator de deșeuri, conform termenelor prevăzute în Programul Operațional Infrastructura Mare.