Despre noi

Conferintele Green Report deschid o usa catre lumea ideilor inovatoare si a oamenilor creativi, care vor sa schimbe mentalitati, atitudini, comunitati. Intra in spatiul dezbaterilor valoroase, gaseste solutii sigure, indrazneste sa faci lucrurile altfel.

Cei mai importanti oameni din business, politica si administratie sunt la Conferintele Green Report.
Isi impartasesc experientele, aduc unghiuri de abordare diferite, propun viziuni noi, stabilesc colaborari, incep proiecte. Totul, intr-un spatiu neconventional, departe de birourile standard si salile de sedinta clasice.

(more…)

Program

Programul este în curs de stabilire.

  • 08:30
    09:00

    DOORS OPEN

  • 09:00
    09:30

    WELCOME COFFEE

  • 9:30
    9:45

    OPENING WITH ADI HĂDEAN

    Adi HĂDEAN

  • 9:45
    10:00

    INTERVIU: DANIEL BOTĂNOIU, Secretar de Stat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

    Daniel BOTĂNOIU

  • 10:00
    11:30

    DEBATE: Cine va hrăni România? Producătorul național în noua Politică Agricolă Comună

    Mihai Vișan
    Laurențiu Baciu

    Ultima statistică europeană arată că o tremie din fermele Uniunii Europene se află în România. Ele însă aduc doar puțin peste 3% din producție. Consumăm, în consecință, în principal din import, deși ne-am putea, în teorie, acoperi singuri nevoile, ba mai mult, am putea să trimitem și la export. Trimitem, ce e drept la expor, dar materie primă, cu valoare mică și aducem înapoi produse scumpe. De ce aceasta discrepanță? Există soluții pentru ca România să redevină grânarul Europei? Care sunt soluțiile pentru a deveni o forță pe piață? De ce măsuri este nevoie pentru a-i ajuta să facă față produselor de import? Cum putem crește competitivitatea producătorilor români?

    SPEAKERI:
    Daniel BOTĂNOIU, Secretar de Stat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
    Valer HANCAȘ,Manager Corporate Affairs şi Comunicare al Kaufland România
    Mihai VIȘAN, Director executive, Romalimenta
    Laurențiu BACIU, Președintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)
    Raluca BARBU, Senior Consultant, Highclere Consulting

    Daniel BOTĂNOIU

    Valer HANCAȘ

    Mihai Vișan

    Mihai VIȘAN

    Laurențiu Baciu

    Laurențiu BACIU

    Raluca BARBU

  • 11:30
    11:45

    VITALITY BREAK

  • 11:45
    13:30

    DEBATE: Siguranță și securitate alimentară pentru consumatori? Cum citim termenul de valabilitate? Cum folosim mâncarea în mod intelligent?

    Amelia Rus
    Paul Silviu Anghel
    Robert Chioveanu
    george-badescu
    Albert Davidoglu
    Gabriel Sescu

    Analizele cerute de Bruxelles arată, într-adevăr, că produsele trimise pe piața românească sunt mai slabe calitativ decât cele pentru țările vest europene. Și, de multe ori mai scumpe. Ce reprezintă siguranța alimentară și calitatea alimentelor? Cum putem asigura siguranța alimentelor? Cum menținem siguranța alimentară? Ce înseamnă mâncare sănătoasă? Cum facem să nu aruncăm jumătate din ceea ce am cumpărat? Cum va fi aplicată legislația privind reducerea risipei alimentare?

    SPEAKERI:
    Amelia RUS, Director General, Direcția Generala Politici în Industria Alimentară și Comerț
    Paul ANGHEL, Director General, Direcția Generala Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, ANPC
    Robert CHIOVEANU, Șef serviciu, ANSVSA
    George BĂDESCU, Director executiv AMRCR
    Albert DAVIDOGLU, Chief Operating Officer Macromex
    Gabriel SESCU, Președintele Asociației Banca pentru Alimente

    Amelia Rus

    Amelia RUS

    Paul Silviu Anghel

    Paul ANGHEL

    Robert Chioveanu

    Robert CHIOVEANU

    george-badescu

    George BĂDESCU

    Albert Davidoglu

    Albert DAVIDOGLU

    Gabriel Sescu

    Gabriel SESCU

  • 13:30
    14:15

    CONNECTION LUNCH

  • 14:15
    15:30

    DEBATE: Coșul de cumpărături, o imagine a cum vom fi în viitor. De ce consumul local este mai sănătos pentru mediu și populație

    De ce roșia de la noi se strică mai repede, de ce să cumpărăm merele urâte de la piață, de ce să mâncăm produse de sezon. Întreaga lume își pune aceste întrebări, la fel cum întreaga lume încearcă să găsească o soluție pentru a asigura mâncarea populației. Suntem mulți și consumăm mult, terminam resursele pământului undeva pe la jumătatea fiecărui an. Și atunci, cum să facem să mâncăm mai bine și să luăm tot ceea ce ne e necesar din alimente. Ce fac autoritățile pentru întâmpinarea acestor nevoi? Care sunt resursele financiare disponibile și cine le poate accesa? Ce înseamnă să ai o fermă în România și de ce obstacole te lovești?

    SPEAKERI:
    Valeriu STERIU, Deputat, membru al Comisiei pentru agricultură
    Mihaela BILIC, Medic nutritionist
    Cristi GHERGHICEANU, Președinte executiv Fundația ADEPT
    Alina CONSTANTINESCU, Nasul Roșu

    Valeriu STERIU

    Mihaela BILIC

    Cristi GHERGHICEANU

    Alina CONSTANTINESCU

  • 15:30

    CLOSING REMARKS

Speakeri

Daniel BOTĂNOIU

Secretar de Stat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Valeriu STERIU

Deputat, membru al Comisiei pentru agricultură

Amelia Rus

Amelia RUS

Director General, Direcția Generala Politici în Industria Alimentară și Comerț

Paul Silviu Anghel

Paul ANGHEL

Director General, Direcția Generala Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, ANPC

Robert Chioveanu

Robert CHIOVEANU

Șef serviciu, ANSVSA

Valer HANCAȘ

Manager Corporate Affairs și Comunicare al Kaufland România

Albert Davidoglu

Albert DAVIDOGLU

Chief Operating Officer Macromex

george-badescu

George BĂDESCU

Director Executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România - AMRCR

Mihai Vișan

Mihai VIȘAN

Director executiv, Romalimenta

Laurențiu Baciu

Laurențiu BACIU

Președintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)

Cristi GHERGHICEANU

Președinte executiv Fundația ADEPT

Mihaela BILIC

Medic nutritionist

Adi HĂDEAN

Chef & food blogger

Gabriel Sescu

Gabriel SESCU

Președintele Asociației Banca pentru Alimente

Raluca BARBU

Senior Consultant, Highclere Consulting

Alina CONSTANTINESCU

Nasul Roșu

Galerie

Tinem oamenii conectati, de la autoritati publice centrale si politicieni europeni la presedinti ai celor mai importante companii private.

Conferintele Green Report creeaza premisele pentru elaborarea unor masuri prin care sa fie combatuta activ degradarea mediului inconjurator.

Noutăți

Ia-ți informația din cel mai bun mediu.

Conferințele CGR – EAT SMART. BUY LOCAL

Organizatori

Logo Green Report
Logo Ministerul

Cu sprijinul

Logo Econet România
Logo Romania Green Building Council

Sponsor

Logo Kaufland

Partener

Logo Nespresso

Parteneri media

Logo Revista Piața
Logo Premiile Piața
Logo Magazinul Progresiv
Logo România Pozitivă

Asistență juridică

Logo bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ