Cei mai importanti oameni din business, politica si administratie sunt la Conferintele Green Report.
Isi impartasesc experientele, aduc unghiuri de abordare diferite, propun viziuni noi, stabilesc colaborari, incep proiecte. Totul, intr-un spatiu neconventional, departe de birourile standard si salile de sedinta clasice.
Programul este în curs de stabilire.
Ultima statistică europeană arată că o tremie din fermele Uniunii Europene se află în România. Ele însă aduc doar puțin peste 3% din producție. Consumăm, în consecință, în principal din import, deși ne-am putea, în teorie, acoperi singuri nevoile, ba mai mult, am putea să trimitem și la export. Trimitem, ce e drept la expor, dar materie primă, cu valoare mică și aducem înapoi produse scumpe. De ce aceasta discrepanță? Există soluții pentru ca România să redevină grânarul Europei? Care sunt soluțiile pentru a deveni o forță pe piață? De ce măsuri este nevoie pentru a-i ajuta să facă față produselor de import? Cum putem crește competitivitatea producătorilor români?
SPEAKERI:
▪ Daniel BOTĂNOIU, Secretar de Stat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
▪ Valer HANCAȘ,Manager Corporate Affairs şi Comunicare al Kaufland România
▪ Mihai VIȘAN, Director executive, Romalimenta
▪ Laurențiu BACIU, Președintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)
▪ Raluca BARBU, Senior Consultant, Highclere Consulting
Analizele cerute de Bruxelles arată, într-adevăr, că produsele trimise pe piața românească sunt mai slabe calitativ decât cele pentru țările vest europene. Și, de multe ori mai scumpe. Ce reprezintă siguranța alimentară și calitatea alimentelor? Cum putem asigura siguranța alimentelor? Cum menținem siguranța alimentară? Ce înseamnă mâncare sănătoasă? Cum facem să nu aruncăm jumătate din ceea ce am cumpărat? Cum va fi aplicată legislația privind reducerea risipei alimentare?
SPEAKERI:
▪ Amelia RUS, Director General, Direcția Generala Politici în Industria Alimentară și Comerț
▪ Paul ANGHEL, Director General, Direcția Generala Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, ANPC
▪ Robert CHIOVEANU, Șef serviciu, ANSVSA
▪ George BĂDESCU, Director executiv AMRCR
▪ Albert DAVIDOGLU, Chief Operating Officer Macromex
▪ Gabriel SESCU, Președintele Asociației Banca pentru Alimente
De ce roșia de la noi se strică mai repede, de ce să cumpărăm merele urâte de la piață, de ce să mâncăm produse de sezon. Întreaga lume își pune aceste întrebări, la fel cum întreaga lume încearcă să găsească o soluție pentru a asigura mâncarea populației. Suntem mulți și consumăm mult, terminam resursele pământului undeva pe la jumătatea fiecărui an. Și atunci, cum să facem să mâncăm mai bine și să luăm tot ceea ce ne e necesar din alimente. Ce fac autoritățile pentru întâmpinarea acestor nevoi? Care sunt resursele financiare disponibile și cine le poate accesa? Ce înseamnă să ai o fermă în România și de ce obstacole te lovești?
SPEAKERI:
▪ Valeriu STERIU, Deputat, membru al Comisiei pentru agricultură
▪ Mihaela BILIC, Medic nutritionist
▪ Cristi GHERGHICEANU, Președinte executiv Fundația ADEPT
▪ Alina CONSTANTINESCU, Nasul Roșu
Ia-ți informația din cel mai bun mediu.