Conferințele Green Report

  • Acasă
  • Despre noi
  • Program
  • Speakeri
  • Parteneri
  • Galerie
  • Galerie
  • Noutăți
  • Video
  • Conferințe anterioare
    • MOBILITY
    • CIRCULAR 3
    • EAT SMART
    • CIRCULAR 2
    • CIRCULAR
    • ElementAIR
  • Contact
  1. Home
  2. Program

Share

Program

Programul este in curs de lucru

  • EAT SMART
  • 08:30
    09:00

    DOORS OPEN

  • 09:00
    09:30

    WELCOME COFFEE

  • 09:30
    09:45
    Joseph Hadad

    OPENING WITH JOSEPH HADAD, chef, promotor al unei alimentații sustenabile și combatant al risipei alimentare & MARIA COMAN, jurnalist – moderatorul evenimentului

    Speakers:
    Joseph Hadad

    Joseph HADAD

    Maria COMAN

  • 09:45
    10:00
    Petre Daea

    PETRE DAEA, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

    Speakers:
    Petre Daea

    Petre DAEA

  • 10:00
    10:15
    Grațiela Gavrilescu

    GRAȚIELA GAVRILESCU, Vicepremier și Ministru al Mediului

    Speakers:
    Grațiela Gavrilescu

    Grațiela Leocadia GAVRILESCU

  • 10:15
    12:30

    PARTEA I: Producția și comercializarea alimentelor: calitate vs. cantitate

    Calitatea costă, iar asta o știm cu toții. Câți dintre noi înțeleg însă de ce un kilogram de castraveți bio poate ajunge și la 20 de lei, în timp ce kilogramul în supermarket nu depășește 4 lei? Se poate și ieftin, și bun? Cum putem avea acces la hrană de calitate, la un preț rezonabil raportat la puterea noastră de cumpărare? Vom încerca să aflăm în cadrul a două dezbateri între producători, pe de o parte, și autorități, respectiv retaileri, pe de cealaltă parte.

  • 10:15
    11:00
    Mihai Vișan
    Dorin Enache
    gheorghe albu
    Ben Mehedin

    DEBATE: Cum produci hrană de calitate, la un preț rezonabil?

    SPEAKERI:
    ▪ Mihai VIȘAN, Secretar de Stat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
    ▪ Dorin ENACHE, Directorul Executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a Județului Brașov
    ▪ Gheorghe ALBU, Vicepreședintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)
    ▪ Ben MEHEDIN, Expert în lanțuri alimentare și întreprinderi agricole în cadrul Fundației ADEPT

    Speakers:
    Mihai Vișan

    Mihai VIȘAN

    Dorin Enache

    Dorin ENACHE

    gheorghe albu

    Gheorghe ALBU

    Ben Mehedin

    Ben MEHEDIN

  • 11:00
    11:15

    VITALITY BREAK

  • 11:15
    12:00
    Viorel Buda
    Valer Hancaș
    Paul Silviu Anghel
    monica-stroe

    DEBATE: Cum te asiguri că hrana de calitate ajunge la consumatori?

    SPEAKERI:
    ▪ Viorel BUDA, Vicepreședintele Cooperativei „Țara Mea”
    ▪ Valer HANCAȘ, Manager Corporate Affairs și Comunicare al Kaufland România
    ▪ Paul Silviu ANGHEL, Director General Direcția Generală Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană din Autoritatea pentru protecția consumatorului (ANPC)
    ▪ Monica STROE, Antropolog specializat în antropologia alimentației

    Speakers:
    Viorel Buda

    Viorel BUDA

    Valer Hancaș

    Valer HANCAȘ

    Paul Silviu Anghel

    Paul Silviu ANGHEL

    monica-stroe

    Monica STROE

  • 12:00
    12:30

    CONNECTION LUNCH

  • 12:30
    14:15

    PARTEA II: Obiceiuri alimentare: mult și prost vs. puțin și bun

    Românii cheltuie 25%-30% din venituri pe mâncare. Potrivit statisticilor globale, aruncă apoi un sfert din ceea ce cumpără. Irosesc astfel bani pe care i-ar putea investi în îmbunătățirea calității alimentelor cumpărate. În această a doua parte, vom încerca să vedem ce putem face noi, consumatorii, pentru a mânca mai bine și mai ieftin. Despre risipă alimentară și metode alternative de a ne procura hrana de calitate vom discuta atât cu consumatorii, cât și cu specialiștii. Apoi, vom încerca să aflăm cum ne poate tehnologia ajuta să evităm risipa.

  • 12:30
    13:30
    elena dinu
    Sorin Iorga
    george-badescu
    Gabriel Sescu

    DEBATE: Ce pot face consumatorii pentru a mânca ieftin și bine?

    SPEAKERI:
    ▪ Elena DINU, Specialist în risipă alimentară în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale
    ▪ Sorin IORGA, Cercetător în cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București
    ▪ George BĂDESCU, Director Executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România - AMRCR
    ▪ Gabriel SESCU, Președintele Asociației Banca pentru Alimente

    Speakers:
    elena dinu

    Elena DINU

    Sorin Iorga

    Sorin IORGA

    george-badescu

    George BĂDESCU

    Gabriel Sescu

    Gabriel SESCU

  • 13:30
    14:15
    Adrian Moisa
    Ioana Chicet-Macoveiciuc
    Nadia Debs

    DEBATE: Cum ne poate ajuta tehnologia să mâncăm ieftin și bine și să evităm risipa?

    SPEAKERI:
    ▪ Adrian MOISA, Manager JetRun
    ▪ Ioana CHICET-MACOVEICIUC, Blogger Prințesa Urbană
    ▪ Nadia DEBS, Co-fondator aplicația Tummy

    Speakers:
    Adrian Moisa

    Adrian MOISA

    Ioana Chicet-Macoveiciuc

    Ioana CHICET-MACOVEICIUC

    Nadia Debs

    Nadia DEBS

  • 14:15
    14:30

    CLOSING WITH MARIA COMAN, moderator

    Speakers:

    Maria COMAN

Copyright Green Report