▪ Maria COMAN, Jurnalist – moderatorul evenimentului
▪ Raluca FISER, Presedintele ASOCIATIEI GREEN REVOLUTION
▪ Maria COMAN, Jurnalist – moderatorul evenimentului
▪ Radu ROATIS-CHETAN, Presedintele AUTORITATII NATIONALE SANITAR VETERINARA si pentru SIGURANTA ALIMENTELOR
▪ Bogdan BORCEA, Manager Regional Vanzari KAUFLAND ROMANIA
▪ Markus MARQUARDT, Food & Beverage Manager JW Marriott Grand Hotel
▪ Simon SUITNER, Director General Asociatia SOMARO
▪ Cosmina SIMIEAN NICOLESCU, PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI – Frigiderul Comunitar
Sesiune de Q&A
Speakeri
▪ Elena DINU, Reprezentant al Romaniei la Comisia Europeana pe probleme de risipa alimentara, MINISTERUL AGRICULTURII
▪ Valeriu STERIU, Vice-Presedintele Comisiei pentru Agricultura a CAMEREI DEPUTATILOR
▪ Aurel POPESCU, Presedinte ROMPAN
▪ Radu ROATIS-CHETAN, Presedintele AUTORITATII NATIONALE SANITAR VETERINARA si pentru SIGURANTA ALIMENTELOR
▪ George BADESCU, Director Executiv ASOCIATIA MARILOR RETELE COMERCIALE din ROMANIA
▪ Mihai VISAN, Director Executiv Federatia ROMALIMENTA
Topicuri
▪ Incurajarea supermarket-urilor de a dona alimentele, prin masuri legislative concrete, aliniate normelor europene
▪ Dezbaterea posibilitatilor de a descuraja risipa alimentara, de la evitarea stocurilor, donarea alimentelor, reduceri de pret la practicarea unui preț majorat la groapa de gunoi/ incinerare
▪ Posibilitatea de a infiinta banci de alimente sau magazine sociale cu alimentele aflate in prag de expirare
▪ Incurajarea infiintarii magazinelor care vind produse vrac
Speakeri
▪ Marius TUDOSIEI, Chef & Proprietar BACANIA VECHE
▪ Lygia ALEXANDRESCU, Lector doctor, Presedintele SOCIETATII ROMANE DE EDUCATIE NUTRITIONALA din ROMANIA
▪ Tiberiu CAZACIOC, activist SLOW FOOD ROMANIA in Romania, inițiator al seriei „Poveștile hranei”, specialist în marketingul hranei produse sustenabil
▪ Oana TITICA, Proprietar CHICINETA & Food blogger
▪ Marcel Bogdan PANDELICA, Presedintele AUTORITATII NATIONALE PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR
▪ Raluca OURIAGHLI, Director Executiv ALETIERE FARA FRONTIERE, initiator BIO & CO
▪ Dorin MIHAI, Administrator SIGUREC
▪ Bibiana STANCIULOV, Director general Sonimpex TOPOLOVENI
Topicuri
▪ Cum sa nu irosesti mancarea? Sfaturi si demonstratii
▪ Cum sa cumperi inteligent, dar si sa mananci inteligent?
▪ Nevoia unor campanii de educare si constientizare in privinta risipei alimentare, la nivelul populatiei
▪ Mancarea traditionala/ bio – care este trendul de consum, pret, beneficii, strategii de marketing
▪ Perspectivele producatorilor locali – asigurarea pretului corect, calitate&cantitate
▪ Brand-uri care s-au impus pe piata
▪ Maria COMAN, Jurnalist – moderatorul evenimentului